Увійти   |  Зареєструватися  |  Допомога  |  Карта каталогу  
Товарна матриця- незалежний Інтернет-каталог ринку товарів масового попиту для споживачів та професіоналів
Приклад: штрих код - 48005870000842 Розширений пошук
]]>
Оселедець філе-шматочки "Селедочка на перекус" з цибулею в пряній заливці, ТМ "Санта Бремор", 100г.
4810168039400
Серветки вологі для шкіряних виробів, ТМ "Auchan", 40шт.
4824027005918
Приправа "До риби", ТМ "Премія", 20гр.
4824024000367
Трусики-підгузники №4 8-15кг, ТМ "Ашан", 22шт.
3596710165476
Крабове м'ясо, заморожене, ТМ "Санта Бремор", 200 гр.
4810168001964
Оливки з кісточкою, ТМ "Сеньоріта", 280гр.
8436024294996
Желе "Малина", ТМ "Премія", 90гр.
4824034028894
Форшмак "Економ-маркет" з приправами, ТМ "Санта Бремор", 250 гр.
4810168002626
]]>
Пошук на порталі GoodsMatrix

Skip Navigation Links
Про проект
Каталог товарів
Тематичні розділи товарів
Останні відео-ролики
Комерційні пропозиції
Останні відгуки
Організації
Люди
Бренди
Організації контролю якості
Конкурси
Експертизи
Корисна інформація
Новини продуктового ринку
Аналітичні огляди
Астралогія харчування
Тлумачний словник споживача
Контактна інформація
Skip Navigation Links
Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Патисон - їстівна тарілочка

Вишукана форма, ніжний смак молодих плодів, наявність корисних поживних речовин - всі ці достоїнства, однак, не дозволили патисони вийти з тіні своїх більш популярних родичів - кабачка і гарбуза. Вони більш вимогливі до якості грунту і менш урожайні. Мабуть, тому городники віддають перевагу культивувати замість патисонів інші овочі сімейства Гарбузових. Крім того, якщо пропустити час дозрівання «Пуплія» - молоденьких патіссончіков, через два тижні вони стають жорсткими і втрачають частину корисних властивостей.

Патисони - дієтичні пироги

 Українська назва цього різновиду гарбузових походить від французького слова «patisson», яке в свою чергу утворилося від «pâté» - «пиріг». На відміну від калорійних борошняних виробів, патисони належать до низькокалорійним продуктам. Біологічно активні речовини, що входять до їх складу, дозволяють вважати цей овоч дієтичним продуктом.

Склад патисона

  • калорійність - 19-20ккал на 100г;
  • вітаміни: С, Е, В1, В2, РР;
  • мікро і макроелементи: натрій, калій, кальцій, магній, фосфор, залізо;
  • клітковина - пектинові і баластні речовини.
  • Оранжеві сорти плодів містять каротиноїд лютеїн, який є сильним антиоксидантом.


Корисні властивості патисонів

Перш за все, ці низькокалорійні овочі рекомендується включати в меню всім, хто піклується про свою фігуру. Літо - чудовий час року для схуднення, коли сама природа пропонує нам цілий набір смачних продуктів, вживання яких навіть у великих кількостях не загрожує жировими відкладеннями на талії.

Патисони на столі - турбота про профілактику атеросклерозу. Страви з цими плодами сприяють нормалізації тиску і запобігання захворювань серцево-судинної системи.

 Патисони можна поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту. Вони протистоять запорам, стимулюють роботу кишківника завдяки наявності клітковини.

 Завдяки великій кількості мінеральних речовин, патисони корисні при захворюваннях нирок і печінки, недокрів'я. Плоди нормалізують обмін речовин, мають сечогінний і жовчогінний вплив.

Наявність вітамінів групи В, а також магнію, забезпечує позитивний вплив патисонів на нервову систему.

Вибираючи патисони для зміцнення здоров'я, віддавайте перевагу помаранчевим плодам. Саме вони є джерелом антиоксиданту лютеїну, який не синтезується в організмі, і отримати ми його можемо виключно з їжею. Лютеїн допоможе боротися з «поганим» холестерином, підтримає в робочому стані імунну систему, поліпшить зір, захистить від передчасного старіння.

Не рекомендується вживати ці гарбузові при кишкових розладах і, звичайно ж, при індивідуальній непереносимості.
Патисони на столі

І в свята, і в будні тарілчаста гарбуз (ще одна назва овоча), зробить наше застілля не тільки корисним, але і смачним, і красивим.

Як вже було сказано вище, найкращими смаковими якостями і корисними властивостями володіють «пуплята» - трьох-п'ятиденні зав'язі, які можна їсти сирими, а також консервувати, смажити, готувати на пару. Молоді патисони - ніжні і м'які, зі смаком спаржі і артишоків. Мариновані, вони нагадують за смаком білі гриби.

Підрослий патисон підійде на роль їстівного горщика. Якщо нафарширувати цей плід, зрізавши кришечку і підстава, то запечений живий горшочек прикрасить будь-який святковий стіл. Для начинки підійдуть м'ясо, рис, овочі, гриби, а також їх різноманітні поєднання.

Очищені і звільнені від насіння дорослі патисони можна використовувати для приготування ікри і рагу, так само, як і кабачки.

Корисні властивості патисонів найкраще розкриваються в поєднанні з білками і жирами. Проявіть кулінарну фантазію, і ці овочі стануть бажаними інгредієнтами смачної дієтичної трапези.

На жаль, поки немає відгуків про цю статтю

Будь ласка,  зареєструйтесь  і увійдіть до системи , щоб залишати повідомлення


Мы в Twitter Мы в Facebook Мы в VK Мы в Instagram
© 2005-2017,Goods Matrix ®, ТОВ «Гудс Матрикс» Державний патент на винахід N2372656
Політика конфіденційності, Правова інформація, Зворотній зв'язок, Рекламодавцям